آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟
سرخط خبرها

افزایش قیمت لپ‌تاپ صدای کاربران فضای مجازی را درآورد | سبقت لپ‌تاپ از پراید

  • کد خبر: ۴۴۱۹۶
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
افزایش قیمت لپ‌تاپ صدای کاربران فضای مجازی را درآورد | سبقت لپ‌تاپ از پراید
در ادامه سیر شگفت‌انگیزی که کالا‌ها و محصولات مختلف طی کرده‌اند، حالا رسیده‌ایم به روزی که قیمت یک لپ‌تاپ با خودرویی مثل پراید برابری می‌کند. اگر این روز‌ها کمی فضای مجازی را بالاوپایین کرده باشید، شما هم حتما خبرش را شنیده‌اید.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ در ادامه سیر شگفت‌انگیزی که کالا‌ها و محصولات مختلف طی کرده‌اند، حالا رسیده‌ایم به روزی که قیمت یک لپ‌تاپ با خودرویی مثل پراید برابری می‌کند. اگر این روز‌ها کمی فضای مجازی را بالاوپایین کرده باشید، شما هم حتما خبرش را شنیده‌اید. خبری که از قیمت‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیونی برند‌های مختلف دنیای لوازم‌الکترونیکی می‌گویند که در صدر آن لپ‌تاپ‌ها و نوت‌بوک‌ها قرار دارند. مثال‌های متنوعی هم به چشم می‌خورد، از قیمت مک‌بوک پرو که از ۷۰ تا ۱۲۹ میلیون تومان در نوسان است تا لپ‌تاپ DELL Precision۱۷ که قیمت آن ۱۸۳ میلیون تومان اعلام شده است.
 
پی‌بردن به این قضیه البته با یک گذر و جست‌وجوی ساده در فروشگاه‌های خرید لوازم‌الکترونیکی کاملا عیان می‌شود. لپ‌تاپ‌ها و برند‌هایی که شاید تا همین چند سال گذشته می‌شد آن‌ها را با بودجه‌های محدود خرید، اما الان ۵۴ میلیون، ۶۴ میلیون، ۷۱ میلیون، ۸۲ میلیون و ۹۵ میلیون تومان هم قیمت دارند. خیلی‌ها علت این افزایش قیمت را افزایش نرخ ارز می‌دانند و علاوه بر این، محدودیتی که در واردات وجود دارد.
 
علت هرچه باشد، حالا شده است فشار دوچندانی روی دغدغه‌های دیگری که مردم این روز‌ها مجبورند با آن‌ها دست‌وپنجه نرم کنند. به هر طریق آنچه عیان است، کاهش محسوس قدرت خرید مردم است و مقایسه‌ای که حتما خیلی‌ها آن را با نرخ دلار انجام می‌دهند و در انتها هم می‌بینند که چیزی دستشان را نمی‌گیرد. «‏قیمت یکی از مدل‌های ‎#لپ‌تاپ DELL در سایت آمازون ۵۰۰۰ دلار است و در ایران ۱۸۳میلیون.
 
در آمریکا با یکی‌دو ماه ‎#حقوق می‌توان این لپ‌تاپ را خرید و در ایران با حقوق ۶سال.» این یک نمونه از این واکنش‌هاست که حالا با هشتگ قدرت خرید و دلار در فضای مجازی به چشم می‌خورد. کاربر دیگری از قیمت لپ‌تاپ DELL Precision۱۷ که در سایت آمازون ۴۹۹۹ دلار است می‌گفت و اینکه یک فرد آمریکایی می‌تواند با ۲ ماه حقوق خود یک لپ‌تاپ به‌روز تهیه کند. اما همین لپ‌تاپ با قیمت ۱۸۳ میلیون معادل ۷۰ ماه یا حدود ۶ سال حداقل حقوق یک فرد در ایران است، آن هم با فرض در نظر گرفتن حداقل حقوق ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان. ابتدای اردیبهشت امسال بود که خبر ممنوعیت ثبت سفارش واردات کالا‌هایی که مشابه داخلی دارند، بازار سخت‌افزار کشور را دچار التهاب کرد.
 
یعنی درست در زمانی که به‌علت جولان کرونا و افزایش تقاضا و تمایل برای دورکاری، نیاز به تجهیزات الکترونیکی و سخت‌افزاری افزایش زیادی پیدا کرد. در این بین لپ‌تاپ و مودم‌ها، چون کاربرد بیشتری داشتند، در قیمت خود حسابی از دیگر تجهیزات پیشی گرفتند و حتی تعمیرات لپ‌تاپ‌های دست‌دوم هم با افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی روبه‌رو شد.
 
حالا دنیای مجازی پر شده است از اظهارنظر‌ها و صحبت‌هایی که تمام آن‌ها در ناتوانی برای خرید این قبیل وسایل و نارضایتی مردم ریشه دارد. خیلی از کاربر‌ها از این روند نزولی مخرب که حالا خودش را در کاهش محسوس توانایی خرید نشان می‌دهد، گله کردند و نوشتند: «فروردین پارسال یه لپ‌تاپ خریدم ۵/۸ میلیون تومن. یکی‌دو روز پیش خواستم روشنش کنم که نشد.
 
مشخص شد بوردش سوخته، هزینه تعویض بورد: ۵/۹ میلیون تومن. آفرین به مسئولان، صدآفرین به مردم.» کاربر دیگری هم گفته بود: «دغدغه ما اول خونه داشتن بود، بعد دیدیم دست‌نیافتنیه، گفتیم واسه خودرو تلاش کنیم، الان با این قیمتا احتمالا باید چند سال کار کنیم تا فقط بتونیم یه لپ‌تاپ معمولی یا یه گوشی خوب بخریم.» کاربر دیگری هم نه‌تن‌ها از قیمت لپ‌تاپ بلکه از قیمت سرسام‌آور این روز‌های بازار لوازم‌الکترونیکی صحبت می‌کرد. این میان البته نظر‌های دیگری هم بود. نظر‌هایی تلخ‌تر، اما نشان‌دهنده واقعیت جامعه ما: «ما ایستاده مردیم. ۲ فرزندم دانشجو هستند که یکیشون ۲ سال هست هر روز می‌گه بابا لپ‌تاپ می‌خوام.»
 
گرانی قیمت گوشی همراه، لپ‌تاپ و حتی لوازم جانبی داستان امروز نیست، نه به کمرشکنی این روزها، اما در اوایل سال ۹۷ هم با افزایش ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی در قسمت لوازم جانبی و سخت‌افزار‌ها و اکسسوری‌ها روبه‌رو بودیم. تمام این اتفاقات درحالی است که به‌گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در اواخر اردیبهشت امسال قرار بود به‌زودی قیمت لپ‌تاپ و مودم روند نزولی طی کند. او مشخصا گفت که: «دست‌کم تا ۲۰ روز آینده با ترخیص کالا‌ها از گمرک و توزیع آن در بازار با کاهش قیمت روبه‌رو خواهیم بود.» موعدی که هنوز نرسیده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->